EBA Giriş Nasıl Yapılır? - Genciz Biz KYK

GÜNCEL

25 Mayıs 2018 Cuma

EBA Giriş Nasıl Yapılır?

Eba eskiden okuldan alınan ayrı bir şifre ile giriş yapılabilen ve öğrencilerin ancak bu şekilde kullanabildiği bir uygulamaydı ama bu öğrenciler ve öğretmenler için oldukça zor oluyordu çünkü eba şifresini unutmak öğrencilerin sık sık başına geliyor ve bu nedenle de ebaya girme konusunda problem yaşıyorlardı.

Bu durumda en büyük zorluğu da öğretmenler çekiyordu çünkü eba şifresini unutan öğrenciye yeni şifreyi onlar veriyorlardı 10 Ocak 2016 tarihinden bu yana artık bu durum değişti ve getirilen yenilikle artık ebaya e-okul şifresi ile giriş yapılabiliyor.

EBA Giriş Nasıl Yapılır?

Ebaya Okul Şifresi İle Nasıl Girilir? 

Öncelikle ebaya giriş yapmanız gerekiyor. Sonra sağ üst köşede bulunan giriş yazan bölüme tıklamanız gerekiyor.

Bu işlemin ardından ekrana bir resim gelecek ve burada bulunan e-okul şifresi ile giriş yap bölümüne tıklamanız gerekiyor.

Yeni açılacak sayfada bulunan güvenlik kodunu, TC kimlik numaranızı öğrenci numaranızı ve istenen nüfus bilgilerini de girdikten sonra ebaya giriş yapabilirsiniz.

Bu yöntem ile ebaya ayrıca açık öğretim lisesi öğrencileri de açık öğretim şifrelerini kullanarak giriş yapabilmektedirler. Öğretmenler ise Mebsiss şifreleri ile giriş yapabiliyorlar.

Ebaya Yeni Giriş İçin Öğretmenlerden Şifre İstemek Yok 

Bu yeniliğin gelmesi okullarda öğretmenlerin yükünü biraz olsun hafifletmiş ve öğrencilerin de istedikleri zaman ebaya giriş yapabilmelerini de mümkün kılmıştır.

Öğrenciler artık öğretmelerinden şifre istememelidirler zaten isteseler de öğretmenleri onlara şifre veremez çünkü eba da olan bu bölüm iptal edilmiş ve öğretmenlerin öğrencilere şifre vermesi artık mümkün olmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan bu sitede okul hayatlarını ilgilendiren bilgilere ulaşabilmenin yanında buradan ders, video, kitap ve hata oyunlara bile ulaşabiliyor ve faydalı bir zaman geçirirken kendilerini de geliştirebiliyorlar.

Okullarda verilen kursların seçimi ve hangi öğretmenden kurs alınmak istendiği de yine eba sayesinde yapılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder